FORT MCPHERSON, Ga. (Aug. 6, 2010)--Wednesday, U.S. Army Forces Command and U.S. Army Reserve Command headquarters each received a new addition this week, courtesy of builder Hensel Phelps Construction Company: a model work station demonstrating the new features typical staff members will enjoy at their desks when they move to Fort Bragg, N.C. The models will permit Soldiers and employees a preview of their potential Fort Bragg workspace.

The two model work stations are examples of the 2,773 work stations Hensel Phelps will install next year at the new five-story Fort Bragg combined headquarters building.

"This is state of the art stuff, all new," said FORSCOM G-1 BRAC Planner Gary Goulden. "For example, the flexible computer-monitor arm will permit you to swivel and angle your monitor, to rotate it and bring it closer to you."

The L-shaped work surfaces are larger than many of those currently found at FORSCOM's Fort McPherson headquarters building. The model work stations demonstrate a typical-sized design: 8 feet, 6 inches, by 8 feet, 6 inches. The model is on display at Forces Command in the Flag Atrium, near the headquarters' mail room and loading dock.

"Each work-station area at the new headquarters has floor plates underneath permitting it to be moved easily up to 20 feet from its original location," Goulden said.

"The cloth-and-metal panel design includes wood-looking trim, two overhead storage units with doors that slide flush into the top while leaving bookshelf or storage space on top, each includes piston-equipped covers that glide down with a touch to avoid a loud closing noise."

The work space includes two task lights, a mobile-pedestal file cabinet on rollers that doubles as a visitor seat and storage area, built-in slots for letter file trays and a pen/pencil cup, a large swing-arm bracket for computer monitors, and a built-in keyboard tray with mouse pad.

To add personal touches, the new design includes a removable white board for each desk, an ergonomic task/work chair, as well as a personal wardrobe cabinet for coats, files and storage. The white board unclips and moves easily from office to office to allow visual collaboration on a particular project. Drawers feature organizers and storage spaces. The wall panels include metallic surfaces to mount a family photo or a reminder note with magnets.

Beyond the work stations, the new combined headquarters offers its future occupants many other promising features.

Page last updated Fri August 6th, 2010 at 09:50